Unik pop-up restaurang på Haneberg säteri

NYHET
July 18, 2022
Bildtext: Initiativtagarna Anders Kruhsberg t v och krögaren Fredrik Wennerström.

I slutet på oktober var det premiär för pop-up restaurangen HP 12 på Haneberg säteri. Initiativtagarna Anders Kruhsberg och krögaren Fredrik Wennerström testar ett koncept där de en gång i månaden under ett års tid arrangerar middagar på olika teman.

-Vi vill skapa en trevlig kväll i avslappnad atmosfär med nya koncept och matvinklingar till varje tillfälle. Varje kväll ska kännas unik, förklarar Anders Kruhsberg som tillhör ägarfamiljen på Haneberg säteri och är uppvuxen här.

Menyn kommer att anpassas efter säsongen och planeras av Fredrik Wennerström som bl a varit kökschef på Högfjällshotellet i Sälen och jobbar som specialist på kött och chark på MartinServera.

Middagarna har ägt rum i olika lokaler som idag inte används, som t ex gamla ladugården och gamla stallet och man har tagit emot 25-30 gäster vid varje tillfälle. Antalet gäster kan komma att variera beroende på i vilken lokal man håller till och vilket koncept som står på programmet.

-Vi har som ett övergripande tema Vilt och Vin med djur som skjutits på Haneberg men ibland frångår vi detta, berättar Anders Kruhsberg.

Maten tillagas i Näshulta friskolas kök men läggs upp i den lokal som används.

Öppningskvällen såg den fasta menyn ut så här:

PLOCK
Hjorttartar, rödbeta, senap och prästost.
Röding, palsternacka samt gurka.
Gravat rådjur, rotselleri, björnbär, hasselnötter, dill och brynt smör.

VARMRÄTT
Hanebergshjort, svartrötter och chips, senapskål, bryssel, pommes Anna, rödvin och svart trumpetsvamp

DESSERT
Bakad choklad, höstäpple med kardemumma.

Priserna kan variera lite men ligger nu på 1 295 kr per person för mat och dryckespaket.

Gästernas reaktioner har varit positiva. Såväl kvaliteten på maten, pop-up konceptet och stämningen får fina omdömen.

-Framöver kanske vi provar lite större kvällar med en köttbuffé eller en sensommarfestival med mat och musik, säger Anders Kruhsberg.

Middagarna som erbjuds av HP 12 marknadsförs på Facebook Hp12 och på Instagram vilt_av_wennerström och bokas på info@hp12.se

Nästa tillfälle är den 26 mars.

/Lena Lindholm

Vilt och vin serverat i lantlig och annorlunda miljö erbjuds på Haneberg säteri.